Stefanka z kaszą manną na herbatnikach

Składniki


SKŁADNIKI MASY:

1 litr mleka;
1 szkl. kaszy manny;
1 szkl. cukru;
kostka masła;
2 łyżki kakao;
5 paczek herbatników;
ewentualnie bakalie

POLEWA:

1/2 masła;

1/2 szkl. cukru pudru;

3 łyżki kakao;

2 łyżki gorącej wody;

wiórki kokosowe do posypania.

Przygotowanie

Robimy masę:
Mleko, masło, cukier- razem zagotować-mieszając. Wsypywać powoli kaszę manną, gdy zgęstnieje odstawić. Dodać kakao i ewentualnie bakalie – ja wolę bez.
Blachę wyłozyć herbatnikami, wylać na nie masę i przykryć pozostałymi herbatnikami. Lekko docisnąć. Polać polewą i posypać wiórkami. Najlepiej smakuje mocno schłodzone, np. na drugi dzień.
Mniam. Pozdrawiam
nonka

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: