Bruschetta klasyczna z pomidorami

Składniki

2 ciabatki (najlepiej czerstwe lub inne czerstwe pieczywo), 2 duże pomidory, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, świeża bazylia, sól, pieprz

Przygotowanie

Czosnek obierz, jeden ząbek drobno pokrój, drugi przekrój na pół. Pomidory sparz, zdejmij skórę, miąższ posiekaj. Wymieszaj go z pokrojonym czosnkiem i rozdrobnioną bazylią. Pieczywo podziel na kromki, podgrzej w piekarniku, aż staną się chrupiące. Gorące smaruj przekrojonym ząbkiem czosnku, skrop obficie oliwą. Nałóż pomidory. Oprósz solą i pieprzem.

Przepis z Naj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: