Banany w mleczku kokosowym po tajsku (Kluay buat chee)

Składniki

– 3 duże banany
– puszka mleczka kokosowego
– 3/4 szklanki cukru
– łyżeczka soli

Przygotowanie

Banany przeciny wzdłuż, tniemy każdy na 6 części. Wlewamy mleczko do garnka, doprowadzamy do wrzenia. Gdy mleczko się zagotuje, dodajemy cukier i sól, mieszamy odrobinę, a następnie wrzucamy banany. Gotujemy ok. 2 minut, aż banany będą miękkie. Gotowe. Całość można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: