Ptasie mleczko cytrynowe

Składniki

Biszkopt z 3 jajek w foremce 25/40

Masa:
3/4 litra śmietany kremówki1 galaretka cytrynowa5 łyżeczek żelatyny
1/2 galaretki pomarańczowej1/2 galaretki malinowej1/2 galaretki kiwidowolne owoce z puszki
galaretka limonkowarodzynkikilka plasterków ananasa

Przygotowanie

Upieczony biszkopt oziębić i wyrównać.

Galaretki kolorowe(każdą oddzielnie) rozpuścić w 1/2 szklance wody i i po lekkim ostudzeniu wylać na głęboki talerz i odstawić do zastygnięcia.Następnie każdą pokroić w kostki,nie za małe.Owoce jeśli mają być to odcedzię i pokroić w kostkę.
Galaretkę cytrynową razem z żelatyną namoczyć w szklance wody i pozostawić do napęcznienia.Po ok.5 minutach podgrzać i rozpuścic.Nostępnie oziębić .
Smietane ubić na sztywno i dodać do niej zimną galaretkę cytrynową i od razu wsypać kostki galaretki i owoców. Wylać całość na biszkopt, Całość wyrównać i odstwic do zastygnięcia.Następnie rozpuścić galaretkę limonkową .W międzyczasie na zimnej masie ułozyć rodzynki i owoce.Zalać galaretką i odstwić do zastygnięcia.

Oczywiście nie musi być tu smak cytrynowy,można robić wg upodobania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: