tiramisu kasi

Składniki

500g serka mascarpone
200g cukru
120mi likieru jajecznego
50ml amaretto
700ml śmietany kremówki
8 podwójnych esspresso
biszkopty
kakao

Przygotowanie

serek, cukier, likier jajeczny i amaretto dokładnie miksujemy.
Następnie ubijamy 700ml śmietany kremówki(schładzamy ją), śmietanę dodajemy do masy( nie odwrotnie!) mieszając łyżką.
Do mocnej kawy możemy dodać do smaku trochę alkoholu np. amaretto, poncz musi być mocny.
W pączu maczamy biszkopty najlepiej długie, następnie układamy je w foremce.
1 warstwa biszkoptów
2 warstwa kremu, i znowu powtarzamy.
całość wkładamy do lodówki na 3-4h, przed podaniem posypujemy kakao
To jest przepis na 16 porcji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: