Ziemniaki faszerowane na ostro

Składniki

4 pieczone ziemniaki

NADZIENIE:
40 dag mięsa mielonego,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka pomidorów,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka mąki,
1 łyżka oleju,
kminek,chili,oregano,sól,pieprz

Przygotowanie

Nadzienieczosnek wyciskamy przez praskę i lekko przesmażamy na łyżce oleju.Dodajemy mięso mielone i smażymy ok 10 min.,przyprawiamy solą,pieprzem i chili.Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory wraz z sokiem i dusimy około 20 min.Pod koniec duszenia posypujemy masę mąką i zgęszczamy,dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę i dusimy jeszcze 5 min.
Upieczone w folii w piekarniku lub na grillu ziemniaki kroimy na połówki,lekko wydrążamy i wypełniamy masą mięsno-warzywną.Potrawę można polać dowolnym sosem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: