ciasto kokosowe szybkie – super do kawki

Składniki

CIASTO:
20 dkg. mąki pszennej
10 dkg. cukru
10 dkg. margaryny
2 jajka
4-5 łyżek śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA KOKOSOWA:
20 dkg. wiórków kokosowych
2 jajka
20 dkg. margaryny
10 dkg. cukru

Przygotowanie

CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem oraz jajkami na pulchną masę, Dodać śmietanę i mąkę
wymieszaną z proszkiem. Dokładnie wyrobić i przełożyć do natłuszczonej blaszki.

MASA KOKOSOWA:
Wiórki kokosowe, masło, jajka i cukier zagnieść jak na posypkę i nałożyć równomiernie na ciasto. Posypka jest dość mokra i trudno ją rozłożyć. Ja formuję z niej wałek, odcinam plastry i delikatnie układam na cieście, wolne miejsca między plastrami wylepiam pozostałą kruszonką. Piec w 150 – 160 stopniach, ok.30 – 40 min.

SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: