Paluszki drożdżowe Moniki N

Składniki

25 dkg mąki, 3 łyżki stopionego masła, 2 żółtka, 2 dkg drożdży, 0,5 łyżki cukru, 0,5 szkl. mleka, sól, czarnuszka.

Przygotowanie

Wszystkie składniki zagnieść w misce albo lepiej wyręczyć się robotem kuchennym. Poczekać aż ciasto wyrośnie, następnie wywałkować je na grubość ok. 0,5-1 cm. i pociąć na paski grubości palca. Przełożyć na blachę, posmarować rozbełtanym jajkiem i piec na złoty kolor.
Proste, genialne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: