Pierś kurczaka z jajecznym farszem

Składniki

2 piersi kurczaka
4 jajka gotowane
2 łyżki musztardy pikantnej
2 cebulki dymki
2 łyżki mąki
1 jajko ,
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki oleju
sól,
pieprz

Przygotowanie

Filety umyć, naciąć wzdłuż nożem, tak by powstała kieszonka. Natrzeć wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem . Jajko pokroić w drobną kosteczkę, dodać musztardę, posiekaną dymkę i przyprawić solą i pieprzem. Każdy filet napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, aby się nie rozpadało. Faszerowaną pierś obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety na wolnym ogniu kilka minut z każdej strony. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: