Salatka z ogorka i granata

Składniki

na salatke:

2 ogorki dlugie
1 opakowanie swiezych kielkow fasoli
1 opakowanie swiezych dlugich kielkow zielonego groszku
1 opakowanie mlodych strakow ( plaskich) groszku
2 granaty

sos:

100 ml Japanese Rice Vinegar
6 lyzek jasnego, plynnego miodu

Przygotowanie

Ogorki obrac ze skory,przekroic wzdluz na pol. Lyzka dokladnie wyczyscic z pestek
pokroic na pol centymetrowe polksiezyce
straki groszku pokroic na skos na 2 centrymentowe kawalki
kielki groszku pociac na trzy czesci, nie uzywajac dolnych
kielki fasoli dodac cale
pestki z jednego granata

W misce wymieszac skladniki salatki

Wymieszac dokladnie sos do rozpuszczenia miodu
wlac do salatki i wymieszac

rozlozyc pestki drugiego granata na salatce do dekoracji

uwaga, ta salatka ma smak slodko kwasny a pestki granata dodaja troche goryczy i kwasu

smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: