Lasagne z serem pleśniowym i szynką

Składniki

1 opak. lasagne
10 plastrów szynki konserwowej
18 plastrów sera żółtego
papryka surowa czerwona
szczypiorek cienki
ser pleśniowy , Lasur 100g
śmietana słodka 250ml
Może być nie musi 50ml koniaku
łyżeczka masła

KOSZT: 25 ZŁ

Przygotowanie

CZAS PRZYGOTOWANIA OK 1 GODZ. PORCJA DLA 5 OSÓB

Sos:W garnuszku roztopić masło, dodać pokruszony ser pleśniowy, na małym ogniu doprowadziś do rozpuszczenia sera , dodająć powoli śmietanę , ( i tu dodaje sie koniak NIE JEST OBOWIĄZKOWY ). \odstawiś na bok tak przygotowany sos.

Makaron obgotować po 3 min każdy płat osobno, wyjąć na deskę . Na każdym płacie ułożyć plaster szynki, na to plaster sera żółtego, ułożyć po dwa paski papryki i zwinąć w rulon, związać szczypiorkiem.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polaś wczesniej przygotowanym sosem , zapiekać w temp 160 stopni przez 8 min.

R E W E L A C J A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: