kolorowa Sałatka po grecku

Składniki

– główka sałaty masłowej
– czerwona cebula
– żółta papryka
– mały pęczek rzadkiewek
– 2 marchweki
– 50 g oliwek
– 100 g sera feta
– 3 łyżki oliwy
– łyżka ziół prowansalskich
– łyzka winnego octu
– sól
– pieprz

Przygotowanie

Sałate umyc , osaczyć . Rzodkiewki oczyścic , umyć , pokroić w plasterki. Paprykę umyc , usunąć gniazdo nasienne . marchewke umyć ,nozykiem pokroic wzduż w cienkie plasterki .Cebulę obać , umyć .razem z papryką pokroić w krązki .Ser pokroic w kostkę .oliwki osaczyc z zalewy.
Wszystkie składniki ułożyć w salaterce .Polać oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi , doprawioną do smaku sola , pieprzą i winnym octem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: