Placuszki z twarożkiem

Składniki

3 jajka
50 g mąki
50 g twarożku
2 łyżeczki cukru
trochę cukru waniliowego

Przygotowanie

Rozdzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy mąkę, twarożek, cukier i cukier waniliowy.
Białka ubijamy do momentu, kiedy zmienią barwę z przezroczystej na biały i dodajemy je do wyrobionego ciasta.
Smażymy na patelni teflonowej bez oleju.

Mała rada: ciasto przed dodaniem białek nie musi być idealnie wymieszane. Do wymieszania wszystkiego razem przydać sie może robot kuchenny.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: