salatka mamy na zime

Składniki

4 kg ogorkow,
1/2 kg papryki czerwonej,
1/2 kg marchewki,
1/2 kg cebuli,
3 lyzki soli,
szkl cukru,
szkl oleju,
szkl octu,
glowka czosnku,pieprz.

Przygotowanie

Ogorki i cebule pokroic i zasypac sola.Pokroic papryke i marchew.Ogorki odcedzic(wycisnac),po czym dodac cukier,olej oraz przyprawy i wszystko wymieszac.Mozna dodac pokrojonej natki pietruszki i kopru.
Odstawiamy na 12 godzin,po czym mozna ja jesc,a jesli chcemy przechowywac ja na dluzej,przekladamy do sloikow i pasteryzujemy od 5-10 minut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: