masa z krówek

Składniki

20 dag cukierków krówekmleczna czekolada2- 3 kostki ptasiego mleczka
1/3 szkanki wody lub mleko
garść orzechów lub migdałów2 łyżki masła lub margaryny

Przygotowanie

Krówki , czekoladę rozdrabnić, wsypać do miseczki , dodać wodę ,masło i rozpuści w kąpieli wodnej ( garnek z gotującą wodą na to postawić miskę ) .Ptasie mleczko drobno pokroić w kosteczkę . Miskę z masą zdjąć z ognia , dodać pokrojone ptasie mleczko i rozdrobniane orzechy. Wymieszać . Masa gotowa .
Taką masa przekładam wafle lub polewam ciasta zamiast lukru
Mazurek -polany masą z krówek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: