Przekładanka z tuńczykiem

Składniki

-1 puszka tuńczyka w sosie własnym odsączyć,
-5 ugotowanych na twardo jajek
delikatnie oddzielić białka od żółtek,
-10 dag sera żółtego startego na drobnej tarce,
-2 małe cebulki pokrojone w drobną kostkę,
kilka łyżek majonezu,

Przygotowanie

Do szklanej ładnej miseczki wkładać kolejno:
1. starte na wiórki białka ugotowanych jajek,
2. połowa cebulki,
3. połowa rozdrobnionego tuńczyka,
4. połowa majonezu,
5. połowa żółtego sera,
6. znów cebulka – reszta,
7. tuńczyk – reszta,
8. pozostały ser
9. majonez,
10. na wierzch zetrzeć drobniutko na najmniejszych oczkach tarki
ugotowane żółtka.
Udekorować zieleninką lub innym artystycznym elementem.
Nabierać łyżką do dna – jak wszystkie sałatki warstwowe. Jest delikatna i puszysta – i niczym się jej nie doprawia. Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: