Krupnik z pomidorami zabielany

Składniki

włoszczyzna krojona w paseczki mrożona 30 dag
listek laurowy
kasza jęczmienna 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana gęsta kwaśna18% 3/4 szklanki
kostka schabowa 40 dkg
zielony koperek
sól
pieprz
ziemniaki 4 szt

Przygotowanie

Kości namoczyć, umyć, zalać wodą, zagotować, zszumować.
Dodać włoszczyznę, kaszę i pozostałe przyprawy, gotować 30 min.
Następnie dodać ziemniaki, gotować aż będą miękkie.
Pod koniec dodać koncentrat, chwilkę jeszcze gotować.
Zaprawić śmietaną, dodać pieprz i posiekany koperek.
Kość wyjąć i obrać, mięso wrzucić do zupy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: