Zielone warzywa z gulaszem sojowym

Składniki

* w sezonie – groszek w łupkach, brokuły, kukurydza – ilość w zależności od potrzeb
* po sezonie – mrożonki- zielone warzywa- jedna torebka na ok 2 osoby
* paczka krajanki sojowej
* kukurydza z fasolka w puszce w sosie meksykańskim
* przyprawy, czosnek
* olej

Przygotowanie

Jest to bardzo szybkie danie, polecam gdy brak pomysłu i czasu na gotowanie. Warto zawsze mieć w zamrażalniku mrożone warzywa. Do tej potrawy nadają się rożne mieszanki. Mi bardzo odpowiada wersja zielona:)

1. Warzywa wrzucić do woka lub na patelnie podsmażyć na oleju
2. W międzyczasie przygotować krajanke sojową – zagotować ją w bulionie i przyprawach aż będzie miękka. Następnie odcedzić i dodać do warzyw.
3. Dodać kukurydze z sosem i wszystko razem zamieszać.Można też wybrać opcje – puszka kukurydzy plus koncentrat pomidorowy.
4. Na sam koniec wyciskamy kilka ząbków czosnku.
5. Chwilke dusimy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Gotowe do podania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: