danie tajskie z mięsem lub bez

Składniki

filet z indyka
marchewka,czosnek,por
curry, świeży ombir
puszka mleczka kokosowego
ryż lub makaron

Przygotowanie

Kawałki indyka podsmażyć.Lekko posolić. Na drugiej patelni na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek, por lub cebulę, marchewkę w paseczki. Posypać wszystko co najmniej 2 łyżeczkami curry. Złączyć z mięsem. Dodać świeży imbir (starty lub drobno pokrojony). Podsmażyć, ew. dolać odrobinkę wody. Wszystko zalać mleczkiem kokosowym. Dusić odkryte aż zgęstnieje. Ew. doprawić jeszcze curry. Podawać z ryżem lub makaronem.
Często robię wersję bez mięsa. Dodaję wtedy więcej warzyw takich jak np.groszek, brokuły, fasolkę itp.
SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: