Szybka niby chińska potrawa Gumci

Składniki

2 łyżki oleju
2 piersi z kurczaka
mrożonka warzywna (taka jak na zupę, 450g)
mrożona fasola (450g)
kawałek poszatkowanej białej kapusty
por (kawałek ok 15-20 cm)
1 duża cebula
sos sojowy
zupka chińska (Vifon czerwona)
pieprz

Przygotowanie

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do gyrosu. Makaron z zupki chińskiej zalać wodą, po 3-4 minutach odlać wodę, wsypać przyprawy, wymieszać. W woku rozgrzać olej, na gorącym usmażyć kurczaka ze wszystkich stron, dodać mrożonki, posztkowaną kapustę, por pokrojony w krążki i cebulę w piórka. Doprawić wszystko sosem sojowym i pieprzem, uważać z solą bo sos sojowy jest bardzo słony. Gdy warzywa będą gotowe dodać makaron, wymieszać, pozostawić na małym ogniu na 2-3 minutki.

Do zrobienia tej potrawy nie użyłam ani kropelki wody, a to że potrawa się nie przypaliła to zasługa woka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: