Naleśniki czekoladowe

Składniki

1 Szklanka mąki
3 Jajka
Pół szklanki mąki
Pół szklanki wody
1 łyżka kakao
Bita śmietana
Szczypta soli
Olej

Przygotowanie

1) Żółtka odzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
2) Żółtka, mąkę, mleko, wodę i kakao wymieszać na jednolite ciasto naleśnikowe.
3) Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
4) Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju aż do wymaganego zarumienienia na małym ogniu.

Podawać z bitą śmietaną.

Miłego jedzenia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: