Przekładaniec bez pieczenia

Składniki

1 warstwa:
8 żółtek,jajo,
8 łyżek cukru,
pół kostki margaryny,
3 łyżki żelatyny,cukier waniliowy

2 warstwa:
4 białka,4 łyżki cukru,
2 łyżki kakao,
ćwierć kostki margaryny,
1 1/2 łyżki żelatyny

3 warstwa:
4 białka,4 łyżki cukru,
ćwierć kostki margaryny,
1 1/2 łyżki żelatyny

4 warstwa:
galaretka owocowa.

Placek jest na średnią tortownicę.

Przygotowanie

1 warstwa:
Żółtka i jajo ubić z cukrem oraz z cukrem waniliowym.Do ubitej masy wlać żelatynę(uprzednio rozpuszczoną),połaczyć z roztopioną margaryną.Wylać do tortownicy i pozostawić w lodówce do stężenia.
2 warstwa:
Białka ubić z cukrem i kakao.Do ubitej piany wlać żelatynę(uprzednio rozpuszczoną),połączyć z roztopioną margaryną.Wylać na żółtą masę i pozostawić do stężenia.
3 warstwa:
Białka ubić z cukrem.Do ubitej piany wlać żelatynę(uprzednio rozpuszczoną),połączyć z roztopioną margaryną.Wylać na masę kakaową i pozostawić do stężenia.
4 warstwa:
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu.Stęzona wylać na białą masę.

Ciacho w smaku podobne do ptasiego mleczka.
Przepis mam z książeczki z 1994r.”Przepisy na jesień”

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: