Piersi kurczaka nadziewane pieczarkami

Składniki

4 piersi z kurczaka
20 dag pieczarek
sól
pieprz
papryka słodka w proszku
bazyli
tymianek
kilka łyżek mąki pszennej
jajko

Przygotowanie

Mięso umyć, nie rozbijać, naciąć tak, by powstała kieszeń. Doprawić solą i pieprzem, posypac ziołami. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmazyć. Tak przygotowanym farszem napełniać “kieszenie”, spiąć mięso wykałaczkami. Do miski wbić jajko, roztrzepać widelcem. Kotlety maczać w jajku i obtaczać w mące. Usmażyć;)

SMACZNEGO!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: