Ziemniaki z baklazanem

Składniki

oliwa z oliwek
½ lyzeczki pasty imbirowo-czosnkowej
Sol do smaku
Pomidor
3 duze ziemniaki
Pol baklazana
1-2 szklanki wody
2-3 galazki tymianku
3 listki curry

Przygotowanie

(Potrawa z Mauritiusa)

W garnku rozgrzewamy oliwe z oliwek.

Wrzucamy baklazana pokrojonego w paski wraz ze skorka, podsmazamy na duzym ogniu.

Po kilku minutach wrzucamy obrane pokrojone w kostke ziemniaczki, podsmazamy krotko.

Nastepnie zalewamy woda i dusimy pod przykryciem.

W miedzyczasie wrzucamy liscie curry, tymianek, pomidor pokrojony w kostke wraz ze skorka i pol lyzeczki pasty.

Dusimy tak dlugo az ziemniaczki zmiekna. sol do smaku.

Bon Appetite !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: