Ciasto czekoladowo-jablkowe

Składniki

ciasto:

5 jajek
125 ml oleju
125 ml wody
200 g maki
1op. proszku do pieczenia (male 8 g)
2 lyzki kakao
150 g cukru

masa jablkowa:

1 litr soku jablkowego
6 lyzek cukru
2 op. budyniu waniliowego

wierzch:

500 ml smietany kremowki
2 op. smietanfixu

Przygotowanie

1. Jajka utrzec z cukrem, dodac olej i wode oraz make wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylac na natluszczona forme i piec w 180°C przez 30 minut. Wystudzic.

2. W miedzyczasie ugotowac budyn z soku jablkowego, cukru i budyniu. Lekko ostudzic i wylac na kakaowe ciasto.

3. Gdy budyn przestygnie ubic smietane na sztywno i dokladnie rozprowadzic. Mozna posypac kakao lub starta czekolada.Odstawic do lodowki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: