Paluszki Rybne po Grecku

Składniki

500g Paluszki rybne
1kg marchwi

4szt srednie cebule

2 łyżeczki soku z cytryny
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
wegeta
plasterek cytryny (do przystrojenia)
nac pietruszki (do przystrojenia)
ogorek swiezy (do przystrojenia)

Przygotowanie

Marchew zetrzec na tarce w wiorki,wrzucic do garnka i zalac szklanka wody gotowac 20-30min na malym ogniu ,doprawic wegeta sola i pieprzem do smaku oraz dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny. W tym samym czasie wstawic patelnie z oliwa i usmazyc paluszki rybne ,po usmazeniu olej zostawic do cebuli.A paluszki rybne pokroic na male kawalki.Cebulki kroimy na gruba kostke i wrzucamy na goraca oliwe smazymy tak dlugo az cebulka bedzie miekka nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy dalej smazymy przez 3min.Do ugotowanej wczesniej marchwi dodajemy usmazona cebule z koncentratem ,wrzucamy do garnka z marchwia i mieszamy (juz na wylaczonym gazie)po wymieszaniu dodajemy pokrojone paluszki rybne i rowniez mieszamy.Przekladamy do miski w ktorej chemy podac potrawe przystrajamy kawalkami cytryny i pietruszki lub ogorkiem.Potrawa gotowa idealna na święta jak i na imprezy SMACZNEGO!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: