Pomidorówka w 20minut

Składniki

1koncentrat pomidorowy(30%),
kostka rosołowa,
śmietana,
mleko,
2łyżki mąki,
makaron(250gram)

Przygotowanie

3litry wody zagotowac,dodac kostkę rosołową,koncentrat pomidorowy,dodac śmietanę,zaprawic dwoma łyżkami mąki z mlekiem,dodac sól do smaku i po zaprawieniu wsypac do tej zupy makaron i pogotowac na wolnym ogniu az makaron zrobi sie miękki od czasu do czasu mieszac żeby makaron się nie przykleił do dna garnka.

UWAGA! jeśli wsypiesz za dużo makaronu to zupa bardzo zgęstnieje i praktycznie będziemy jeśc same kluski. Makaron jak wiadomo po ugotowaniu pęcznieje. Czas przygotowania około 20minut.Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: