Knedel olbrzymek

Składniki

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki wrocławskiej¾ szklanki mleka1 jajo1 bułka pszenna5 dag drożdży sól do smaku

Przygotowanie

WYKONANIE: Pokrojoną w kostkę bułkę zarumienić na maśle, z mąki, jaja, drożdży mleka i soli zagnieść ciasto, dodać bułkę i uformować bochenek, po wyrośnięciu wrzucić do gotującej wody, gotować jak kluski do wypłynięcia. Nie formować bardzo grubego ciasta gdyż zostanie w środku surowe.(Przepis pochodzi również ze Śląska)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: