Zupa prezydencka

Składniki

0,5 kg białej kapusty,
4 łodygi selera naciowego,
1 strąk czerwonej papryki,
2 litry odtłuszczonego rosołu, może być z kostki,
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści pozbawić głąba, umyć i poszatkować. Łodygi selera naciowego pokroić na kawałki o długości 1 cm. Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i gotować ok 30 min na małym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, zupę posolić i popieprzyć do smaku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: