Jaja faszerowane tuńczykiem I

Składniki

4 jaja ugotowane na twardo,

puszka tuńczyka w sosie własnym,

4 łyżki majonezu,

łyżka chrzanu,

2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki,

łyżka ugotowanego i dokładnie zmiksowanego szpinaku, rzodkiewki lub pomidory,

sól

Przygotowanie

Jaja ubrać, przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i starannie utrzeć je z łyżką majonezu, rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem, osolić do smaku. Połówki białek wypełnić masą, tak by uzyskały kształt całych jaj. Z reszty majonezu oraz szpinaku przyrządzić sos, wymieszać go z natką i rozsmarować na dnie półmiska. Faszerowane jaja przybrać małymi rzodkiewkami lub ćwiartkami pomidorów i ułożyć na półmisku z sosem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: