rogi obfitości

Składniki

3\4 szkl maki, 1\2 szkl cukru, 5 dag zmielonych migdalow, 2 jajka, 1 bialko, kilka kropli olejku migdalowedo, margaryna do wysmarowania blachy, 1\2 sloika dzemu wisniowego, 1-2 lyzki wodki wisniowki, bita smietana do dekoracji

Przygotowanie

Jajka i bialko utrzec z cukrem i olejkiem.Ucierajac dodac make i zmielone migdaly.Na blache wysmarowana maslem, nalac dwa okragle placuszki wielkosci dloni, piec w temperaturze okolo160 st.C(piekarnik elekt.)Wylewac tylko po 2 placki poniewaz gdy sie zrumienia podwazyc je szybko nozem i zwinac w ksztalt ROGU.Potrzymac je chwilke az stezeja. Upieczone rogi napelnic dzemem zmieszanym z wodka wisniowka.Udekorowac bita smietana.

przepis na okolo 16-18 szt.pochodzi ze starego zeszytu z przepisami mojej mamy!!!(rewelacyjny kuchcik)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: