Śledzie Doroty- Pycha

Składniki

1 kg świeżych śledzi
2 cebule( duże)
1 czerwona papryka
30 dag pieczarek

ZALEWA:
1/2 szkl octu 10%
1/2 szkl oleju
3 łyżki cukru
1 szkl wody

Przygotowanie

Śledzie posolić i popieprzyć, cebulę obrać i pokroić w talarki, paprykę pokroić w paski. Pieczarki również w talarki wielkości cebuli. W garnku układać na przemian :
– śledzie
– cebulę
– paprykę
– pieczarki.
Składniki zalewy wymieszać,dodać liście laurowe i ziele angielskie i wlać do garnka ze śledziami. Zalewę próżyć na małym ogniu przez 10 min ( nie gotować) Czekać do wystygnięcia i wstawić do lodówki. Najlepsze następnego dnia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: