śledzie śledzie

Składniki

0,50 kg śledzi
2 jaja gotowane
15 dkg kiełbasy
15 dag cebuli – obrać zemleć surową
2 jabłka
1/4 l smietanki
zielona natka pietruszki

Przygotowanie

Śledzie wymoczone oczyścić z ości bardzo starannie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa
Do śledzi dodajemy
2 jajka ugotowane na twardo
15 dag kiełbasy
cebula
po dodaniu leko zmiksowac

Do tej zmielonej masy dodać 1/4 l śmietany i posiekaną pietruszkę dobrze wymieszać

przybrać cząstkami cytryny

podawać jako dodatek do ziemniaków pieczonych
lub do chleba jako pasta

przepis w/g Pani Ireny Gumowskiej

sprawdzony polecam pycha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: