Koperkowa sałatka z tortellini

Składniki

♦ 1 op. tortellini z mięsem mielonym

♦ 1 pierś z kurczaka

♦ pęczek świeżego koperku

♦ 1 świeży zielony ogórek

♦ pół pora

♦ 3 łyżki majonezu

♦ sól, pieprz

Przygotowanie

Tortellini ugotować, wystudzić. Pierś z kurczaka natrzeć solą i pieprzem (ew. ulubioną przyprawą do kurczaka), wstawić do lodówki na co najmniej 2 godz. Są trzy warianty przyrządzenia piersi:

Pierś upiec w piekarniku lub na grilu. Po wystudzeniu pokroić w kostkę, lub;

Pierś ugotować w bulionie drobiowym, następnie wystudzoną pokroić w kostkę, lub;

Surową pierś pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.

Ogórka obrać, usunąć pestki, które zawierają najwięcej wody, resztę pokroić w drobną kostkę.

Pora i koperek drobno posiekać.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Przepis mojej koleżanki. Ona dodaje jeszcze kukurydzę konserwową.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: