Kremówki kokosowe.

Składniki

Ciasto :
– 1/2 kostki masła
– 1/2 szklanki curku
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 szklanki mąki
– 3 jajka
Masa:
– litr mleka
– 3 budynie waniliowe
– 2 jajka
– 1/2 szklanki cukru
– 200g wiórek kokosowych
– 1/2 kostki masła
– cukier puder

Przygotowanie

1. Zagnieść ciasto i rozłożyć je nan wysmarowanej tłuszczem blaszcze.

2. Ugotować budyń na mleku. Przestudzone wyłożyć na ciasto.

3. Masło rozpuścić na małym ogniu i odstawić do ostygnięcia.

4. Z białek ubić pianę dodać: cukier, zółtka, wiórki – wymieszać. Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na ciasto.

5. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.

Posypać cukrem pudrem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: