Pasta z makreli

Składniki

1 wędzona makrela

1 cebula

1 jajko

1-2 kiszone ogórki

musztarda

majonez

sól, pieprz

nać pietruszki, szczypiorek

Przygotowanie

Rybę obieramy z ości i skóry, rozdrabniamy – np widelcem,
cebulę, ogórki siekamy w kostkę i dodajemy do ryby, jajko gotujemy na twardo siekamy i dodajemy jw. Do powstałej masy dodajemy (wg uznania) majonez, musztardę, sól, pieprz i wszystko mieszamy. Pastę można posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem i nakładać na pieczywo.
Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: