Boczuś Pieczony

Składniki

1-1,5 kg. surowego boczku
1 przyprawa PRYMAT przyprawa do steku gruboziarnista
2 łyżeczki vegety lub jarzynki
szczypte majeranku
soli szczypte i troszeczkę pieprzu ziołowego

Przygotowanie

Boczuś smarujemy przyprawami,wcieramy te przyprawy i odstawiamy na całą dobę do lodówki.Następnie kiedy Boczuś jest ładny brązowiutki od przypraw wkładamy go na nasmarowaną blachę (margaryną lub olejem) i wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 st.około 1.45.
Wyciągamy studzimy i możemy kroić jako dodatek do chlebka.
Bardzo dobre smakuje jak szyneczka…do tego musztarda!!!!

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: