Napoleonki bez pieczenia

Składniki

5 szklanek mleka
torebka budyniu śmietankowego
4 żółtka
szklanka cukru
szklanka mąki
kostka masła lub margaryny
cukier lub aromat waniliowy
2 paczki dużych niezbyt słonych krakersów

Przygotowanie

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem/aromatem waniliowym i margaryną.
Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka.
Mieszając gotować aż masa zgęstnieje.
Połowę krakersów wyłożyć na blaszce posmarowanej masłem,przykryć gorącym kremem i resztą krakerów w tym samym miejscu u góry.
Posypać cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia.

Pyszne, łatwe i tanie:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: