Pieczeń z boczku

Składniki

2 kg.świeżego chudego boczku
3 ząbki czosnku
2 łyżki vegety
1 szklanka mleka
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Boczek zemleć w maszynce.Obrany czosnek rozetrzeć z vegetą,dodać do zmielonego boczku.Wlać mleko,doprawić solą i pieprzem,posypać posiekaną natką pietruszki i wyrobić na jednolitą masę.Do wąskiejblaszki włożyć masę mięsną,szczelnie zawiniętą w folię aluminiową lub rękaw do pieczenia mięs.Piec półtorej godziny,podawać na liściach sałaty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: