kwiat czekoladowo-kasztanowy

Składniki

SKŁADNIKI NA DWA DESERY:
Masa:
-65 gram gorzkiej czekolady
-60 ml smietany kwaśnej 18 procentowej z pojemniczka
-100 gram przecieru z kasztanów jadalnych

Dodatkowo około 7 podłużnych biszkoptów ,
-posypka cukrowa
-groszki czekoladowe
– drobne płatki śniadaniowe ( ja użyłam w kształcie ryżu ) jeżeli ktos nie ma deser posypać groszkami czekoladowymi

Przygotowanie

Czekoladę rozpuścic w kąpieli wodnej .Ostudzić po czym dodać kwaśną smietanę i przecier z kasztanów .Wszystko dobrze wymięszać i wstawić do lodówki na około 10 minut aby masa lekko zgęstniała. Do małych salaterek ( ja użyłam takich o średnicy 7cm i 10 cm) włożyć podłużne paski wycięte z papieru śniadaniowego tak jak na zdjęciu poniżej.

ułożyć połówki biszkoptów następnie do środka wlać mus czekoladowo-kasztanowy

.Posypać groszkami czekoladowymi ,posypką cukrową bądz drobnymi płatkami śniadaniowymi.

Deser schłodzić (około pół godziny) Nastepnie wyjąć go chwytając za wystające paski papieru śniadaniowego .Papier oderwać .

Deser wyłożyć na mały talerzyk posypać groszkami czekoladowymi bądz drobnymi płatkami .SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: