Makaron z warzywami dla nielubiących

Składniki

makaron kokardki (farfalle) 1 opakowanie 400 g
wybrany mrożony bukiet warzyw (groszek, marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, kalafior itd.) 1 opakowanie 450g – 500 g
bułka tarta
masło
wegeta/kucharek

danie na 4 osoby dorosłe
czas do 15 minut

Przygotowanie

Zagotować makaron al dente (trwa zazwyczaj do 11-13 minut) W tym czasie zagotować również bukiet warzyw (trwa ok. 7 minut) Przecedzić makaron. Warzywa przecedzić i króciutko podsmażyć na maśle z bułką tartą, doprawić łyżką płaską wegety/kucharka. Składniki połączyć.

SMACZNEGO!!

Oczywiście można użyć warzywa niemrożone w okresie letnim, ale napewno nie konserwowane!! Można też samemu ułożyć własny bukiet warzyw np. wiecej groszku jak ktoś lubi itd.
Kto polubił fasolkę szparagową z bułką tartą – polubi i to danie ;]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: