Sernik na kruchym spodzie

Składniki

CIASTO :

*150 gram margaryny
*1 opakowanie cukru waniliowego
*1,5 szklanki maki
*1 lyzeczka proszku do pieczenia
*3-4 lyzki kakao
*1 szklanka cukru
*2-3 zoltka

MASA SEROWA :

*1 kg sera bialego
*3 zoltka
*5-6 bialek
*1 szklanka cukru
*130 ml mleka
*3 lyzki oleju
*2-3 krople dowolnego aromatu do ciast
*2 opakowania budyniu smietankowego

Przygotowanie

CIASTO : Z podanych skladnikow zagniesc ciasto , podzielic na 2 rowne czesci i wlozyc do zamrazalnika na 1,5 godziny. uszykowac blache wysmarowac ja tluszczem i obsypac maka , nastepnie zetrzec na tarce polowe zmrozonego ciasta wylac na nia mase serowa i zetrzec reszte ciasta na tarce. Tak przygotowane ciasto piec przez 60-70 minut w 180’C.
MASA SEROWA : Ser bialy , cukier i zoltka zmiksowac i dodawac kolejno : mleko , budyn smietankowy , aromat do ciast , olej i na koniec ubite bialka (ubic osobno , mozna z niewielka iloscia cukru) , bardzo delikanie wymieszac.
SMACZNEGO😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: