Śledź w smietanie

Składniki

60 dkg śledzia lub matiasa z beczki
3 – 4 średnie cebule
2 jabłka
400 g śmietany 12%
0,5 łyżeczki cukru
szczypta pieprzu
sok z cytryny

Przygotowanie

rybę kroimy, płukamy i wkładamy do miski z woda na 30min. do godziny żeby odsolić ją. Cebulę kroimy w paseczki lub kosteczkę, do cebulki ścieramy jabłka na tarce (duże dziurki) skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i słodzimy. Dodajmy śmietanę, mieszamy i dodajmy rybkę. Danie gotowe, ja najchętniej jem z chlebkiem lub ziemniaczkami naprawdę polecam.
Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: