Goląbki z kapustąpekinską

Składniki

Pół kg miesa mielonego doprawionego, ,jedna kapusta pekińska, jedna cebula,przecier pomidorowy,kostki rosołowe ,dwa woreczki ryzu,pul litra wody na sos.

Przygotowanie

Wczesniej ugotowac ryz ,zagotować wodę,kapustę zanuzyc w gotującej sie wodzie i gotowac do miekosci lisci,przygotowac mieso mielone polaczyc z ryzem gdy potrzeba doprawic ,cebulke podsmazyc na oleju i polaczyc z mielonym miesem i wymieszac dokladnie,gdy listka kapusty beda miekkie na kazdy listek osobno klasc łyżką porcje mielonego i zwijac w golabki.Przygotowac sos pomidorowy pol litra wody zagotowac z kostkami rosolowymi gdy sie zagotuje dodac przecier pomidorowy i znow zagotowac, jak bedzie sos gotowy zalac poukładane golabki i jeszcze gotowac na malym ogniu do miekosci gołąbków.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: