Kolorowe frytki wg M&Ł

Składniki

1,5 kg ziemniaków
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
curry
zioła prowansalskie
papryka słodka i ostra
warzywko
czosnek granulowany
pół szklanki oleju

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę i mieszamy z olejem Dzielimy je na trzy części Pierwszą częśc mieszamy z keczupem i papryką słodką i ostrą Drugą część łączymy z musztardą i curry Trzecią część łączymy z ziałoami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym i warzywkiem wsypujemy na blachę oddzielajac kolory folią aluminiwą pieczemy w piekarniku ok 30 min (można tez usmażyć frytki na patelni, ale wtedy trzeba użyć za każdym razem nowy olej, bo kolory sią mieszają, poza tym frytki są bardziej tłuste)

Przed upieczeniem:
Po upieczeniu:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: