karkóweczka pyszna

Składniki

1 kg. karkówki
1 kg. pieczarek
4 cebule
4 kiszone ogórki
1 szkl. kwasu z ogórków
3 łyżki keczupu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pieprz
sól
majeranek

Przygotowanie

Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem, obtaczamy w mące i smażymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu ze smażenia dusimy pokrojone w piórka cebule. Wykładamy na karkówkę. Pieczarki kroimy, solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem, a następnie odkrywamy, by odparowały. Wykładamy na cebulę. Ogórki kroimy w plasterki i układamy na pieczarkach.

PRZYGOTOWUJEMY SOS
Kwas z ogórków mieszamy z keczupem i koncentratem. Zalewamy sosem potrawę. Pieczemy w przykrytym naczyniu ok. 1,5 godz. w temp. 180 stopni.

ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!

Przepis pochodzi z książeczki ” przyślij przepis”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: