Koktajl truskawkowy – toskaniau

Składniki

Składniki

Kilogram truskawek
pół szkl cukru
opakowanie lodów smietankowych (0,5 kg)
250 ml smietanki słodkiej

Przygotowanie

Truskawki umyć z szypułkami, wysuszyć, oczyścić z szypułek (kilka zostawić do ozdoby), zmiksować w blenderze. Dodać cukier (odjąć łyżkę do bitej śmietany). Dodać lody, zmiksować. Wlać do zimnych salaterek. Ubić mikserem zimną śmietankę, dodać łyżkę cukru, wymieszać. Włożyć do szprycy. Udekorować tym koktajl. na górze ozdobić truskwkami. Podawać od razu, zimne.

Smacznego! :O)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: