Ciasto jogurtowe

Składniki

1 Kubeczek pełnotłustego jogurtu (kubeczkiem odmierzamy składniki)

3 kubeczki maka

2,5 kubeczka cukru

1 łyzeczka cukru waniliowego

1,5 łyzeczki proszku do pieczenia

3 jajka

1 kubeczek oleju

cukier puder do posypania

Przygotowanie

1) Make przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia.

2) Dodajemy reszte skladnikow i mieszamy mase.

3) Ciasto przekladamy do tortownicy (srednica 20 cm) i pieczemy 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do tem 180 st

4) Ostudzone posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.

Rada:

TEGO CIASTA NIE WOLNO WYRABIAC ANI UBIJAC. TYLKO MIESZAMY! MOZEMY MIKSOWAC NA BARDZO WOLNYCH OBROTACH,ALE GDY MASA BEDZIE JEDNOLITA PRZESTAJEMY MIKSOWAC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: