Keftedes – cypryjskie kulki mięsne

Składniki

50 dag mielonej jagnięciny jajkoziemniaknatka pietryszkisól pieprzcynamonpokrojona cebula0,5 szklanki mąki olej

Przygotowanie

Ziemniaka obrać, zetrzeć na tarce, odlac nadmiar soku. Mięso, ziemniak, jajko, posiekaną natkę, sól, pieprz, cynamon i cebulę dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kuleczki, obtoczyć je w mące. W rondelku rozgrzać taką ilość oleju aby do połowy przykryła kuleczki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor, osączyć z tłuszczu. Podawać z ryżem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: