Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Składniki

Składniki:
2,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka kefiru
1/2 szklanki oleju
3 jajka

1/2 kg sliwek

Kruszonka

150 g margaryny

100 g cukru

110 g mąki

Przygotowanie

Do miski wsypujemy makę cukier proszek do pieczenia wlać kefir olej wbic jajka wszystko wymieszać do uzyskania jednolitej masy (ja robie to ręką) Forme do pieczenia ( wymiary 30/25) wysmarować masłem i posypać mąką wylać ciasto do formy na wierzchu ułożyć sliwki skórką w dół Wierzch ciasta posypać obficie kruszonka wstawic do piekarnika nagrzanego do 170 C piec 45-60 min

Przygotowanie kruszonki wszystkie składniki wsypać do miseczki i wymieszać

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: